Zöldséges szuvlaki

Szuvlaki me lahanika

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges szuvlaki
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 kisebb csiperkegomba
2 db csíkokra vágott padlizsán
3 db csíkokra vágott cukkini
3 db kockára vágott paradicsom
2 fej hámozott, darabolt hagyma
2 db kimagozott, darabolt zöldpaprika
1 db citrom leve
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál szárított kakukkfű
másfél dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldséget tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, az oregánót és 1 dl olívaolajat. A tálat lefedjük, és 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

2. Ezután a cukkini- és a padlizsáncsíkokat, amennyire tudjuk, feltekerjük, és a zöldséget 8 fanyárson elosztjuk. Faszénparázsra tesszük, és 10 percig sütjük, közben időnként megfordítjuk. A nyársakat tányérokra tesszük.

3. A citromlét 0,5 dl olívaolajjal elkeverjük, a nyársakra öntjük, és tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Zöldséges szuvlaki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2166 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Zöldséges szuvlaki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
recepttár