Árpás kétszersült paradicsommal és juhsajttal

Takosz

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Árpás kétszersült paradicsommal és juhsajttal
Eszközök: kés, keverőtál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet kétszersült
10 dkg juhsajt
50 dkg hámozott, apróra vágott paradicsom
½ teáskanál oregánó
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint
igény szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A paradicsomot a fokhagymával, az oregánóval és egy kis olívaolajjal összekeverjük, és megsózzuk.

2. A kétszersültszeleteken elosztjuk, szétmorzsolt juhsajttal megszórjuk, és olívaolajat csepegtetünk rá.

3. Nem tálaljuk azonnal, előtte kis ideig állni hagyjuk. Átsütve melegszendvicsnek is kitűnő.

Görög kétszersült

Görög kétszersült
1 evőkanál szezámmag
25 dkg apróra vágott dióbél
100 dkg liszt
0.5 teáskanál őrölt ánizs
1 teáskanál vaníliás cukor
3 teáskanál sütőpor
2.5 dl étolaj
6 db tojás
0.25 teáskanál

1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

2. A sütőport és a sót a liszttel egy tálban összekeverjük. A közepébe mélyedést nyomunk, a cukrot, az olajat, 5 felvert tojást, a vaníliás cukrot és az ánizst beletesszük, és az egészet sima tésztává gyúrjuk össze.

3. A tészta egyik felét vékonyra nyújtjuk, megszórjuk a dió felével, és szorosan feltekerjük. A másik felével ugyanígy járunk el.

4. A tekercseket kivajazott tepsire tesszük, 1 felvert tojássárgájával megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, és 30 percig sütjük.

5. Hagyjuk kissé kisülni, majd szeletekre vágjuk őket. Ezután a szeleteket további 15 percig sütjük a sütőben, amíg kezdenek megpirulni.

6. A kétszersültet hagyjuk teljesen kihűlni, és légmentesen záródó edényben tároljuk (kb. 1 hónapig eltartható).

Árpás kétszersült paradicsommal és juhsajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1339 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Árpás kétszersült paradicsommal és juhsajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
google+