Töltött nyelvhalfilé

Glosza jemiszti

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg garnélarák
3 db felvert tojás
3 dl halalaplé
½ csokor finomra aprított petrezselyemzöld
10 dkg vaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej finomra aprított hagyma
1 db apróra vágott zöldpaprika
10 dkg zsemlemorzsa
1 db citrom leve
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A vaj felét serpenyőben felforrósítjuk, és a hagymát, a fokhagymát és a paprikát megpároljuk benne. A garnélát, a zsemlemorzsát és a petrezselymet hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevergetve felforraljuk, majd levesszük a tűztől, és hagyjuk hűlni.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A nyelvhalfiléket megsózzuk és megborsozzuk. A garnélás keveréket elosztjuk a filéken, amelyeket aztán feltekerünk, és kikent tűzálló tálba teszünk. A maradék vajat megolvasztjuk, és meglocsoljuk vele a haltekercseket. Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

3. A halalaplét felmelegítjük. A felvert tojásokat a citromlével elvegyítjük, lassan belekeverjük a halalaplét, és újból felmelegítjük, de nem forraljuk. A töltött halfiléket meleg tálon elrendezzük. A tojásos-citromos mártást ráöntjük, és egy kis apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Még melegen tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Töltött nyelvhalfilé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1511 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Töltött nyelvhalfilé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
bevásárlólista