Csirke padlizsánpürével

Hungiar bejienti

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke padlizsánpürével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 130 dkg-os, darabolt csirke
2 és fél dl száraz fehérbor
100 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
½ teáskanál oregánó
1 fej finomra aprított hagyma
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
5 db csíkokra vágott zöldpaprika
2 teáskanál sűrített paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
kevés víz
A padlizsánpüréhez:
5 nagyobb padlizsán
5 dkg reszelt kefalotiri sajt
2 és fél dl besamelmártás
½ db citrom leve
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A hagymát és a fokhagymát forró olívaolajon megpároljuk, és a csirkedarabokat megpirítjuk rajta. Borral leöntjük, majd hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a kevés vízzel elkevert sűrített paradicsomot. Oregánóval, sóval, borssal fűszerezzük, és 10 percig főzzük.

2. Felfújtformába tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi a csirkét ellepi, és 45 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a csirkehúst leválasztjuk a csontokról, és visszatesszük a pecsenyelébe.

3. A krémhez a padlizsánokat a sütőben 200 °C-on megsütjük, amíg a héjuk felhólyagosodik. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héjukat. A padlizsánt kockákra vágjuk, és a besamelmártással, a sajttal, a citromlével, sóval és borssal összeturmixoljuk. A pürét melegen a csirkehússal együtt vagy hidegen külön kínálhatjuk mellé.

Besamelmártás

Besamelmártás
2 dl tej
3 dkg vaj
1 szelet vöröshagyma
6 szem bors
1 evőkanál liszt
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

1. A tejet serpenyőbe öntjük, és a hagymaszeletet, a babérlevelet meg a borsot belerakva felforraljuk. A tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk.

2. A tejet átszűrjük, az ízesítőket kidobjuk. A vajat felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, és 1 percig a tűzön kevergetve megpezsegtetjük, halványsárgára sütjük.

3. A tűzről lehúzva a tejet apránként, minden adagot gondosan eldolgozva beleöntjük, simára keverjük. Ha már valamennyi tejet beledolgoztuk, a tűzre visszatesszük, és addig kevergetjük, amíg sűrű, krémes nem lesz. Még 1 percig főzzük, és megsózzuk, megborsozzuk.

Csirke padlizsánpürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2226 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Csirke padlizsánpürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
recept beküldése