Paradicsommártás

Szalca

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsommártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg paradicsom
5 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A paradicsomot megmossuk, és rövid időre forró vízbe tesszük. Ezután lehúzzuk a héját, a paradicsomokat a közepükig bevágjuk, a szártövet és a magokat eltávolítjuk.

2. A megmaradt paradicsomhúst kb. 5 dl vízzel közepes lángon, gyakran megkeverve főzzük. Sóval és borssal fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a víz elpárolog, és a mártás besűrűsödik. 3. Ezután a mártást sterilizált befőttesüvegekbe osztjuk, az üvegeket a 4/5-öd részükig feltöltve. Az üveg maradék ötödét olívaolajjal öntjük fel, és az üvegeket légmentesen lezárjuk. A szalca hűtőszekrényben több hónapig is eltartható.

A szalca hűtőszekrényben több hónapig is eltartható. A görög konyhában a mártások vagy zöldségek ízesítésénél nélkülözhetetlen. De fehérkenyér-szeletekre is kenhetjük, és sütőben megsütve sokoldalúan felhasználha­tó köretet kapunk.
Paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1594 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
ételfotó