Görög parasztsaláta
Görög saláta, Horiatiki szalata
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 15 perc
kezdőknek
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint keményre főzött tojás
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint ecet
igény szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint fekete olajbogyó
ízlés szerint kapribogyó
Elkészítés:
1. Az előkészített zöldségeket egy tálban ecettel meglocsoljuk, sóval és borssal megfűszerezzük, és jól összekeverjük.
2. Fekete olajbogyóval, juhsajttal és esetleg kapribogyóval díszítjük, és az egészet bőségesen meglocsoljuk olívaolajjal.
3. Végül egy kis oregánóval megszórjuk. Frissen sült fehér kenyeret kínálunk hozzá.