Zöldségleves tahinmártással

Tahinoszupa

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségleves tahinmártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A leveshez:
2 szál kockára vágott sárgarépa
1 db hámozott, kockára vágott padlizsán
2 db apróra vágott zöldpaprika
1 kis fej káposzta
¼ db kockára vágott zellergumó
3 db kockára vágott burgonya
3 db kockára vágott cukkini
1 szál karikára vágott póréhagyma
2 szál zöld zellerzöld
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
1 csokor finomra aprított kapor
1 db citrom leve
50 dkg levestészta
2 evőkanál burgonyaliszt
vagy
2 evőkanál kukoricaliszt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
12 és fél dkg szezámmag
2 dl víz
2 gerezd fokhagyma
1 és ¼ dl citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A mártás minden hozzávalóját összekeverjük, és kb. 2.-2,5 dl vízzel lágy, homogén krémmé turmixszoljuk. Egy fazékban vizet forralunk, és egymás után beletesszük a leveshez előkészített zöldségeket. A kaprot és a petrezselymet is belekeverjük, megsózzuk és megborsozzuk. Kevéssel azelőtt, hogy a zöldségek megpuhulnának, a levestésztát is a fazékba tesszük.

2. Elkeverünk 3 púpozott evőkanál tahin-mártást pár csepp citromlével és egy kis vízzel, és habverővel habosra verjük. A levest levesszük a tűzről, és a tahinmártást óvatosan belekeverjük. Ízlés szerint még egy kis kukorica- vagy burgonyaliszttel sűríthetjük a levest.

Zöldségleves tahinmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1567 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Zöldségleves tahinmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
pinterest