Articsóka fehér babbal

Anginarokukia

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Articsóka fehér babbal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg friss, fejtett fehérbab
10 db tisztított articsóka
1 teáskanál liszt
1 csokor finomra aprított kapor
2 csokor finomra aprított újhagyma
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
2 db citrom leve
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az articsókatalpakat az egyik citrom levével bedörzsöljük. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a hagymát.

2. Ezután először az articsókát, majd nem sokkal utána a babot és a kaprot adjuk hozzá. Gyenge tűzön időnként megkeverve kb. 60 percig fedő alatt pároljuk.

3. A másik citrom levével elkevert liszttel besűrítjük, felforraljuk, és forrón tálaljuk.

Articsóka fehér babbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1251 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Articsóka fehér babbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
cikkek