Szárított tőkehal póréhagymával
Bakaliarosz me prasza
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A szárított tőkehalat egy éjszakára, vagy legalább 12 órára beáztatjuk, közben időnként lecseréljük a vizét.
2. Az olívaolajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a póréhagymát. A vízzel leöntjük, sózzuk, borsozzuk, és kb. 15 percig pároljuk, csak utána keverjük hozzá a paradicsomot.
3. A tőkehalat a zöldségre tesszük, és petrezselyemmel megszórjuk. Az egészet mintegy 25 percig fedő alatt gyenge tűzön főzzük. Villával többször ellenőrizzük, nehogy leégjen valami. Melegen tálaljuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.