Szárított tőkehal póréhagymával

Bakaliarosz me prasza

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szárított tőkehal póréhagymával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg vastagra szeletelt póréhagyma
2 dl víz
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
50 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
2 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A szárított tőkehalat egy éjszakára, vagy legalább 12 órára beáztatjuk, közben időnként lecseréljük a vizét.

2. Az olívaolajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a póréhagymát. A vízzel leöntjük, sózzuk, borsozzuk, és kb. 15 percig pároljuk, csak utána keverjük hozzá a paradicsomot.

3. A tőkehalat a zöldségre tesszük, és petrezselyemmel megszórjuk. Az egészet mintegy 25 percig fedő alatt gyenge tűzön főzzük. Villával többször ellenőrizzük, nehogy leégjen valami. Melegen tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Szárított tőkehal póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1193 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Szárított tőkehal póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
twitter