Fehér káposzta sertéshússal

Lahano me hirino

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fehér káposzta sertéshússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kockára vágott sertéshús
1 fej csíkokra vágott, tisztított fehérkáposzta
5 dl víz
2 db hámozott, kockára vágott paradicsom
1 nagyobb fej finomra aprított hagyma
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A káposztafejet nyolc részre daraboljuk, a torzsáját eltávolítjuk, a többit nem túl vékony csíkokra vágjuk, megmossuk, és jól lecsepegtetjük.

2. Az olívaolajat lábosban felforrósítjuk, és a húskockákat minden oldalukon elősütjük benne.

3. Ezután a húst kivesszük, félretesszük, és az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajban.

4. A káposztacsíkokat is beletesszük, és folyamatosan keverve néhány percig pároljuk, amíg összeesik. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és a félretett húst.

5. Sóval és borssal fűszerezzük. 5 dl vízzel felöntjük, lassan felforraljuk, majd csökkentjük a hőmérsékletet, és az egészet gyenge tűzön fedő alatt kb. 50 percig főzzük. Amint a hús megpuhul, borssal utánízesítjük, és még melegen tálaljuk.

Fehér káposzta sertéshússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2208 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Fehér káposzta sertéshússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
tippek, fortélyok