Hústál

Tasz kebab

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hústál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db hámozott, kimagozott paradicsom
50 dkg karikára vágott hagyma
100 dkg kockára vágott borjúhús
vagy
100 dkg kockára vágott bárányhús
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
1 és ¼ dl száraz fehérbor
12 és fél dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint rizs
vagy
igény szerint burgonyapüré
vagy
igény szerint sült burgonya

Elkészítés:

1. A húst nagyobb kockákra vágjuk, serpenyőben a vajon megpirítjuk, majd félretesszük.

2. Ugyanabban a zsiradékban a hagymakarikákat aranyszínűre pirítjuk, és borral felöntjük. A serpenyő tartalmát a húskockákkal együtt áttesszük egy lábosba.

3. A paradicsomot felaprítjuk, a húshoz adjuk, és az egészet összeforraljuk.

4. Sóval és borssal fűszerezzük, majd rászórjuk a petrezselymet, és gyenge tűzön 30-60 percig pároljuk (a felhasznált hús fajtájától függően). Szükség esetén egy kis vizet öntünk rá, hogy a végén sűrű mártást kapjunk. A tasz kebabhoz sült burgonya, burgonyapüré vagy rizs illik.

Hústál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2045 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Hústál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
facebook