Zöldfűszeres pisztráng vajban sütve
Pesztrofesz me vutiro
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A pisztrángok hasát felvágjuk, megtisztítjuk, a halakat alaposan megmossuk, és lisztben megforgatjuk.
2. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, beletesszük a pisztrángokat, és mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük őket.
3. Sóval, borssal fűszerezzük, és zsályaleveleket teszünk rájuk. Fehérborral felöntjük, és gyenge tűzön megpároljuk.
4. Ezután a pisztrángot tálra tesszük, a levével leöntjük, és paradicsommal, citromszeletekkel és petrezselyemmel díszítjük. Főtt burgonya és zöldség illik hozzá.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.