Borjúhús padlizsánpürével

Moszhari me melidzanopure

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjúhús padlizsánpürével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kockára vágott borjúhús
1 teáskanál kristálycukor
50 dkg hámozott, passzírozott paradicsom
1 fej finomra aprított hagyma
2 dl olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A püréhez:
6 nagy padlizsán
1 és ¼ dl tej
12 és fél dkg vaj

Elkészítés:

1. Az olívaolajat felforrósítjuk, a hagymát megpároljuk benne, majd körös-körül megpirítjuk a húst. Borral meglocsoljuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi a húst. Közepes lángon 2 órát pároljuk, szükség esetén öntünk még hozzá forró vizet.

2. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a paradicsomot és a cukrot, sózzuk és borsozzuk. Tovább főzzük, amíg a hús megpuhul, és a leve besűrűsödik.

3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A beszurkált padlizsánt megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját. A húsát pürésítjük. Egy edényben megolvasztjuk a vajat, a padlizsánpürét megpároljuk benne, megsózzuk, és lassan belekeverjük a tejet.

4. Amint a püré besűrűsödik, kizsírozott felfújtformába simítjuk, és a húst a szafttal együtt a közepére tesszük. 180 °C-on kb. 20 perc alatt átsütjük, és még melegen tálaljuk.

Borjúhús padlizsánpürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1507 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Borjúhús padlizsánpürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
van itthon