Tojásos-citromos mártás tejföllel

Krema avgolemono

Elkészítési idő: 5 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojásos-citromos mártás tejföllel
Eszközök: habverő, keverőtál
Eljárások: kikeverés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl tejföl
½ dl citromlé
2 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés:

1. A tojássárgáját felverjük, lassan hozzáöntjük a citromlét, a kukoricalisztet és a levest.

2. A tejföllel jól elkeverjük, majd a mártást óvatosan az ételbe keverjük.

Ez a mártás, amely a nem görögöket mindig ámulatba ejti, ahogy a neve is elárulja, friss tojásból és citromból készül, csak kivételes helyzetben adnak hozzá egy kis tejfölt is. A hatása azonban nem lebecsülendő. A görögök számára az avgolemono több, mint egy egyszerű mártás, hiszen a levesek sűrítésére is szolgál, és az ételeknek friss, citromos aromát kölcsönöz.
Ez a mennyiség 5 dl-nyi kissé kihűlt léhez elegendő.
Az avgolemono a görög konyha leghíresebb fogása, de készülhet hallével is. Akkor sikerül, ha valamennyi hozzávalót a kezünk ügyébe készítjük, gyorsan állítjuk össze, és azonnal tálaljuk, mert újra melegíteni nem szabad.
Tojásos-citromos mártás tejföllel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1601 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Tojásos-citromos mártás tejföllel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
recepttár