Kacsamellfilé levendulamézzel

Canette laquée au miel de lavande

| Mézes sült kacsamell receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kacsamellfilé levendulamézzel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db fiatal, konyhakész kacsa
ízlés szerint levendulaméz
1 teáskanál vaj
1 szál szárzeller
1 szál sárgarépa
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kacsákat kicsontozzuk, a kifilézett mellek bőrös oldalát megkenjük mézzel.

A csontból, a megtisztított zöldségekből és fűszernövényekből szárnyasalaplevet készítünk, kis lángon 90 percig hagyjuk főni. Sózzuk, borsozzuk.

2. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A mellfilék bőrös oldalát zsír nélkül aranyszínűre karamellizáljuk egy serpenyőben. Majd öt percig sütjük a sütőben, ezután tíz percig pihentetjük.

3. Kivesszük a húst a serpenyőből, a sütőben melegen tartjuk. A pecsenyelét felöntjük a szárnyasalaplével, beforraljuk, majd hozzákeverjük a vajat.

4. A kacsamellet előmelegített tányérokra rendezzük, leöntjük a mártással és azonnal tálaljuk.

Párolt paradicsom és paprika, vagy főtt burgonya illik hozzá.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Kacsamellfilé levendulamézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1387 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Kacsamellfilé levendulamézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
hírlevél