Csirke ánizslikőrrel

Poulettes au pastis

| Burgonyás csirkeragu receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke ánizslikőrrel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
dl ánizslikőr
2 db fiatal, negyedelt csirke
4 db szeletelt burgonya
4 db hámozott, kockára vágott paradicsom
6 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 fej finomra vágva vöröshagyma
1 csipet sáfrány
2 és fél dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkedarabokat nagy tálba tesszük, meglocsoljuk a likőrrel elkevert egy deci olívaolajjal, amit sáfránnyal, sóval, borssal fűszerezünk. Lefedjük, a húst egy éjszakán át pácoljuk.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, paradicsomot a héjától forró vízben megszabadítjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. Nagy edényben, a maradék, felforrósított olajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, az édeskömény- és a petrezselyemszálakat, végül ráhelyezzük a csirkedarabokat. Leöntjük a páclével és felengedjük forrásban lévő vízzel. Fedő alatt tíz percig forraljuk.

3. Közben megtisztítjuk a burgonyát, felszeleteljük, a fazékba tesszük. Lefedve további 20 percig hagyjuk csendesen forrni. Tálalás előtt erősen felforraljuk, hogy az olívaolaj jól összeérjen a többi hozzávalóval.

Csirke ánizslikőrrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 907 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Csirke ánizslikőrrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
van itthon