Avignoni bárányragu

Daube avignonnaise

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Avignoni bárányragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg kicsontozott, kockára vágott báránylapocka
1 ág rozmaring
2 fej darabolt vöröshagyma
2 szál darabolt sárgarépa
2 gerezd darabolt fokhagyma
1 szem szegfűszeg
1 dl olívaolaj
2 dkg zsíros szalonna
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A báránylapockát nagy kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.

2. A húst a sárgarépával, egy fej hagymával, a fokhagymával, a fűszernövényekkel, a fűszerekkel és az olívaolajjal a fehérborban négy órán keresztül pácoljuk.

3. A szalonnát nagyobb serpenyőben kiolvasztjuk, megpároljuk benne a maradék hagymát, hozzáadjuk a húst, összepirítjuk.

4. Ráöntjük a páclevet, és fedő alatt, kis lángon 180 percig pároljuk.

5. Kivesszük a húst, melegen tartjuk, miközben a mártást a megfelelő állagúra besűrítjük. Főtt burgonyával tálaljuk

Avignoni bárányragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2218 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Avignoni bárányragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
pinterest