Avignoni bárányragu
Daube avignonnaise
Húsételek | Sárgarépás bárányragu receptek , Vegyes zöldséges bárányragu receptek , Fűszeres bárányragu receptek
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A báránylapockát nagy kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
2. A húst a sárgarépával, egy fej hagymával, a fokhagymával, a fűszernövényekkel, a fűszerekkel és az olívaolajjal a fehérborban négy órán keresztül pácoljuk.
3. A szalonnát nagyobb serpenyőben kiolvasztjuk, megpároljuk benne a maradék hagymát, hozzáadjuk a húst, összepirítjuk.
4. Ráöntjük a páclevet, és fedő alatt, kis lángon 180 percig pároljuk.
5. Kivesszük a húst, melegen tartjuk, miközben a mártást a megfelelő állagúra besűrítjük. Főtt burgonyával tálaljuk