Olajbogyókrémmel töltött nyúlgerinc

Ráble de lapin farci á la tapenade

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kicsontozott, darabolt nyúlgerinc
1 szál apróra vágott sárgarépa
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
2 dl fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
Az olajbogyókrémhez:
10 dkg kimagozott fekete olajbogyó
1 gerezd fokhagyma
2 és fél dkg ringli

Elkészítés:

1. A nyúlgerincet kicsontozzuk, a csontot szétvágjuk, nagyobb edényben kissé megpirítjuk. A sárgarépát, a hagymát és a szárzellert megtisztítjuk, feldaraboljuk. A zöldségeket és fűszernövényeket a csonthoz adjuk, felöntjük a borral, beforraljuk. Ezután kevés vizet adunk hozzá és további 20 percig kis lángon főzzük. A mártást szitán átpasszírozzuk.

2. Az olajbogyókrémhez a bogyókat, a ringlit és a megtisztított fokhagymát botmixerrel pürésítjük.

3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kicsontozott nyúlgerincfilé belső oldalát (a bordákon lévő vékony húsréteggel együtt) besózzuk, borsozzuk és megkentük az olajbogyókrémmel, azután köré tekerjük a vékony húsrészeket, konyhai cérnával rögzítjük. A felforrósított olajban-körben megpirítjuk, majd a sütőben kb. 15 perc alatt puhára pároljuk, közben többször megöntözzük a szaftjával.

4. A kész húst 10 percig pihentetjük, majd kivesszük a pecsenyelét, felöntjük a mártással és hozzáadunk még egy evőkanálnyi olajbogyókrémet kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.

5. A nyúlgerinctekercseket a sütőben felmelegítjük, kis kerek szeletekre vágjuk, leöntjük a mártással. Azonnal tálaljuk.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Olajbogyókrémmel töltött nyúlgerinc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1818 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Olajbogyókrémmel töltött nyúlgerinc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
könyvek