Provence-i zöldségegytálétel

Ratatouille

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Provence-i zöldségegytálétel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kimagozott, apróra vágott piros húsú paprika
4 kisebb szeletelt cukkini
4 db húsos, negyedelt paradicsom
2 db kimagozott, apróra vágott zöld húsú paprika
2 db kockára vágott padlizsán
2 fej finomra vágva vöröshagyma
8 evőkanál olívaolaj
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit egy cm vastag szeletekre, a padlizsánt kockákra vágjuk. Félbevágjuk a paprikát, kimagozzuk és feldaraboljuk. Leforrázzuk a paradicsomot, lehúzzuk a héját és negyedeljük. A hagymát és a fokhagymát finomra vagdaljuk.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Felhevítjük az olívaolajat nagyobb edényben, kissé megpirítjuk benne a hagymát. Ezután hozzáadjuk a padlizsánt és a paprikát, megpároljuk. Röviddel ezután beletesszük a cukkinit és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vagdalt fokhagymával.

3. Jól, de óvatosan összevegyítjük a hozzávalókat, a zöldfűszereket a zöldségekre helyezzük. A fazekat lefedjük, és a sütőbe tesszük, ahol a zöldségeket egy órán keresztül pároljuk, vagy a zöldségegytálételt, fedő alatt, kis lángon 50-60 percig hagyjuk főni. Eltávolítjuk a zöldfűszereket és a ratatouille-t tálaljuk.

Akár egytálételként készítve, akár a zöldségeket külön párolva, a ratatouille nemcsak forrón vagy langyosan fogyasztható főételként, vagy húsok, halak mellé, hanem forró napokon lehűtve, frissítő előételként is érdemes megkóstolni.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Provence-i zöldségegytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1682 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Provence-i zöldségegytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
most van szezonja