Zöldségfondü ajókamártással

Bagna cauda

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségfondü ajókamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A zöldségek:
igény szerint félbevágott retek
igény szerint rózsáira bontott brokkoli
igény szerint negyedelt endívia
igény szerint csíkokra vágott zöld húsú paprika
igény szerint édeskömény
igény szerint szárzeller
igény szerint darabolt sárgarépa
Az ajókamártáshoz:
10 dkg konzerv ringli
3 dl olívaolaj
5 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. A különböző szezonzöldségeket előkészítjük: jól megmossuk és megtisztítjuk. A szárzellert száraira bontjuk, az édesköményt nyolcfelé, a paprikákat csíkokra, a sárgarépát feldaraboljuk, a salátaszíveket negyedeljük, a brokkolit rózsáira szedjük, a retket egészben hagyjuk vagy félbevágjuk.

2. A zöldségeket dekoratív módon tányérokra rendezzük, hogy mindenki könnyen hozzáférjen mindegyik fajtához.

3. A mártáshoz a ringlit mozsárban összezúzzuk. Meghámozzuk a fokhagymát, felvagdaljuk, majd ugyancsak összezúzzuk és gondosan hozzávegyítjük a ringlihez. Állandó keverés mellett fokozatosan belecsurgatjuk az olívaolajat. Egy kis edénybe áttöltjük a mártást és kis lángon, folyamatosan krémes állagúvá kevergetve felforrósítjuk. Főzőlapon az asztal közepére helyezzük.

4. Mindenki ízlése szerint egy-egy darab zöldséget mártogat a szószba, aminek soha nem szabad forrni vagy füstölni, és a zöldséget ropogósan vagy még majdnem nyersen elfogyasztja. Fehér kenyér és vérpezsdítő Cótes de Provence-i rozé illik hozzá.

Zöldségfondü ajókamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1392 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Zöldségfondü ajókamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
recept beküldése