Borított almatorta

Tarte Tatin

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
1 csipet
1 db tojás
10 dkg liszt
7 dkg hideg vaj
A töltelékhez:
60 dkg savanykás, szeletelt alma
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj

Elkészítés:

1. A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk, frissen tartó fóliába csomagoljuk és egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.

2. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük. A sütőbe is betehető, magas szélű sütőformában felolvasztjuk a vaj felét, megszórjuk a cukor felével és a vaníliás cukorral. Az alját egyenletesen beborítjuk az almaszeletekkel, majd rárétegezzük a maradék almát. 15 percig pároljuk. Levesszük a tűzről.

3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát a sütőforma méretére, vékony kerek lappá nyújtjuk, rásimítjuk az almatöltelékre és szorosan rányomkodjuk a forma szélére. A sütőben 30 percig sütjük. Majd a tortát óvatosan kiborítjuk a formából. A maradék vaj darabkáit rászórjuk, meghintjük a maradék cukorral és felforrósított grillben karamellizáljuk.

A Tarte Tatin melegen fogyasztandó. Ünnepi ebédhez adagnyi kis formákban is süthetjük.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Borított almatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 9371 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Borított almatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
lexikon