Almás batyu calvadosszal

Aumonieres de pommes au calvados

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almás batyu calvadosszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db palacsinta
3 db savanykás, darabolt alma
10 dl víz
2 teáskanál nádcukor
1 evőkanál vaj
igény szerint kristálycukor
néhány levél zöld póréhagyma
A cukrászkrémhez:
2 evőkanál calvados pálinka
A palacsinták flambírozásához:
igény szerint calvados pálinka

Elkészítés:

1. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk. Kis darabokra vágjuk, és serpenyőben, a felforrósított vajban a nádcukorral megpároljuk. Hagyjuk kihűlni.

2. A póréleveleket hosszában négy, kb. 15 cm hosszú csíkra vágjuk, három percig forrásban levő cukros vízben pároljuk. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.

3. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. A calvadosossal flambírozott palacsinták közepére kevés calvadosszal elkevert cukrászkrémet és ugyanolyan mennyiségű párolt almát rakunk. Ezután kis batyukká hajtogatjuk, a pórécsíkokkal összekötözzük és megszórjuk a cukorral.

4. A palacsintákat a sütőben három-öt percig melegítjük. Három-három batyut teszünk egy tányérra, és két-két kanál almaszorbettel forrón tálaljuk. Almafagylalttal is kínálhatjuk.

Palacsintatészta

Palacsintatészta
5 dl langyos tej
3 db tojás
25 dkg liszt
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál olvasztott vaj
1 késhegynyi
A sütéshez::
igény szerint vaj

1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a tojást, a sót, a cukrot és az olvasztott vajat. A langyos tejjel lágy tésztává keverjük. Kb. 30 percig pihentetjük.

2. Serpenyőben kevés vajat forrósítunk a sütéshez. Mindig kis adagban tesszük bele a tésztát, és egyenletesen elosztjuk a serpenyő alján.

3, Addig sütjük, amíg a palacsinta alja megszilárdul és a tészta széle aranysárga lesz, ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

Cukrászkrém

Cukrászkrém
1 rúd vanília
5 dl tejszín
6 dkg liszt

1. Kis lábosban jól összekeverjük a cukrot a tojássárgájával, majd beletesszük a lisztet és hozzáadjuk a vaníliapépet.

2. Hozzákeverjük a tejszínt, és kis lángon gyengén forraljuk, amíg a krém besűrűsödik, azután hűlni hagyjuk.

Almás batyu calvadosszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2309 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Almás batyu calvadosszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
cikkek