Halragu sörmártásban

Ragout de poisson á la biere

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halragu sörmártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl barna sör
200 dkg konyhakész tengeri hal
1 csokor bouquet garni
3 fej finomra vágott mogyoróhagyma
1 evőkanál vaj
10 dkg liszt
3 fej vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
2 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halakat (tőkehal, nyelvhal, tengeri angolna, nagy morgóhal) kibelezzük, filézzük, ha szükséges, kiszedjük a maradék szálkákat.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát, a póréhagyma fehér részét és három mogyoróhagymát vékonyan felszeletelünk.

3. Fazékba tesszük a fűszercsokorral és a halhulladékokkal, felöntjük a sörrel, 30 percig hagyjuk csendesen forrni, majd szitán átpasszírozzuk.

4. A halfiléket feldaraboljuk, lisztbe forgatjuk. A maradék mogyoróhagymát finomra vágjuk, nagy serpenyőben, a forró vajon megpároljuk. A haldarabokat megpirítjuk benne, hozzáadjuk a sörös főzőlevet, és kis lángon 45 percig főzzük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál friss majoránna
1 szál friss kakukkfű
2 szál friss petrezselyem

1. A zöldfűszereket megmossuk, leitatjuk.

2. A csokrot muszlinba vagy gézbe kötjük.

Olyan hosszú zsineggel hurkoljuk át, amellyel az ételbe majd belelógathatjuk, és ennél fogva a főzés végén kiemelhetjük.

Halragu sörmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 701 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Halragu sörmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
vegetáriánus ételek