Ecetes paprika

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 120 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ecetes paprika
Eszközök: fazék, kés, tűzhely
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
300 dkg húsos zöldpaprika
másfél dl 10 %-os ecet
1 csapott teáskanál benzoesavas nátrium
1 nagyobb torma
1 mokkáskanál egész bors
15 dl víz
2 szem egész szegfűbors
4 dkg

Elkészítés:

1. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és félbevágjuk, majd szorosan üvegbe rakjuk, közbe-közbe 1-1 szelet tormát is teszünk.

2. A vizet a fűszerekkel, és az ízesítőkkel felforraljuk, 5 percig főzzük, majd lehűtjük.

3. Még langyosan belekeverjük a tartósítót, s ha teljesen kihűlt, felöntjük vele a paprikát.

4. Az üveget megmozgatjuk, hogy a buborékok felszálljanak, és az ecetes lé mindenhol jól ellepje. Ha már több buborék nem száll fel, dupla rétegű celofánnal lekötjük, és a kamrába tesszük.

Ecetes paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5855 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Ecetes paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
hírlevél