Szalonnás hagymatorta

Flammeküeche

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szalonnás hagymatorta
Adag: 2 tortaforma (8-10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kovászhoz:
2 kanál langyos víz
A tésztához:
1 evőkanál
75 dkg liszt
2 dkg élesztő
5 dl víz
A töltelékhez:
10 dkg túró
10 dkg kockára vágott füstölt szalonna
2 fej tisztított, összevágott vöröshagyma
1 teáskanál
2 teáskanál liszt
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. Kovászhoz az élesztőt egy kis tálba morzsoljuk, két kanál langyos vízzel és öt dkg liszttel összevegyítjük. Lefedve, huzatmentes helyen egy órán át kelesztjük.

2. A maradék lisztet munkafelületre szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a kovászt és a sót. A lisztet a szélétől kezdve folyamatosan bedolgozzuk, közben összesen öt dl vizet adunk hozzá. Kézzel legalább 10 percig dagasztjuk a tésztát, majd cipóvá formázzuk, meglisztezzük, huzatmentes helyen kelni hagyjuk.

3. Közben a töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, ugyanígy a szalonnát is kis kockára aprítjuk. A túrót, a créme fraiche-t (tejfölt), a lisztet, sót és az olajat krémes állagú masszává összedogozzuk.

4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát munkafelületen vékonyra kinyújtjuk, és megtöltünk vele két gyümölcstorta formát. A túrókeveréket falapátkával egyenletesen rásimítjuk. Megszórjuk a hagymával és a szalonnakockákkal. Harmadszor is kelni hagyjuk a tésztát. A sütőben 15 percig sütjük, és még forrón tálaljuk.

Szalonnás hagymatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1503 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Szalonnás hagymatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
recept beküldése