Házias savanyúkáposzta-egytál

Choucroute maison

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Házias savanyúkáposzta-egytál
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 pár virsli
½ üveg száraz rizling bor
3 szem szegfűszeg
10 szem borókabogyó
2 szelet zsíros, 3 cm vastag szalonna
1 teáskanál egész feketebors
3 evőkanál libazsír
3 fej tisztított, apróra vágott vöröshagyma
igény szerint hideg víz
A tálaláshoz:
igény szerint főtt burgonya

Elkészítés:

1. A sózott csülköt és a szalonnát leöblítjük, a borsszemekkel hideg vízbe tesszük, és kis lángon 75 percig főzzük. Hozzáadjuk a szafaládét és a roppanós virslit, további 20 percig hagyjuk csendesen forrni.

2. A savanyú káposztát szitában, folyó víz alatt megmossuk, széttépkedjük és kinyomkodjuk. A zsírt felforrósítjuk egy öntöttvas fazékban.

3. Megtisztítjuk a hagymát, apróra vágjuk és a zsíron kissé megpároljuk. Beletesszük a savanyú káposztát, a babérlevelet, a borókabogyót és a szegfűszeget. Felöntjük a borral és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen csak ellepje a káposztát. Lefedjük és kis lángon 40 perc alatt puhára főzzük. A savanyú káposztát nagy tálra halmozzuk.

4. A csülköt és a szalonnát darabokra vágjuk, a szafaládét felszeleteljük, a virslivel köréje és a tetejére rendezzük. Főtt burgonyával tálaljuk.

Ha módunk van rá, használjunk strasbourgi roppanós virslit.
Házias savanyúkáposzta-egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1853 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Házias savanyúkáposzta-egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
google+