Kenyérbéllel töltött hal régi provance-i módra

Chapon farci vieille Provence

| , Töltött skorpióhal receptek
Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kenyérbéllel töltött hal régi provance-i módra
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 150 dkg-os sárkányfejű skorpióhal
1 fej fokhagyma
1 db kockára vágott zöld húsú paprika
1 db kockára vágott piros húsú paprika
3 nagyobb kockára vágott paradicsom
120 dkg kockára vágott burgonya
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint köménymag
néhány szál kakukkfű
néhány babérlevél
A ratatouille-töltelékhez:
20 dkg fehér kenyérbél
1 nagyobb cukkini
4 evőkanál olívaolaj
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 db kockára vágott padlizsán
1 fej karikára vágott vöröshagyma
8 db kockára vágott paradicsom
1 db csíkokra vágott zöld húsú paprika
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
1 dl fehérbor
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A halat szálkátlanítjuk, folyó víz alatt jól kiöblítjük. A burgonyát megtisztítjuk, nagy kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. A paradicsomot és a paprikát is megtisztítjuk, kimagozzuk és ugyancsak felkockázzuk. A fokhagymát meghámozzuk.

2. Az olajat nagyobb edényben felforrósítjuk, először a paprikát, majd a paradicsomot pároljuk meg benne, hozzáadjuk a fűszereket és a zöldfűszereket, kis lángon tovább pároljuk. A zöldségeknek nem szabad túl puhának lenniük!

3. A töltelékhez is megtisztítjuk a zöldségeket. A paprikát csíkokra, a hagymát karikákra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Ugyancsak kockára vágjuk a padlizsánt és a cukkinit. A zöldségeket és az összezúzott fokhagymát a felforrósított olajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk, majd hozzákeverjük a kenyérbelet.

4. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A halat megtöltjük a töltelékkel. Tűzálló tálba helyezzük a zöldségeket, ráhelyezzük a halat. A sütőben kb. 15 percig pároljuk, majd felöntjük a borral és további 5 percre visszatesszük a sütőbe.

Kenyérbéllel töltött hal régi provance-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1358 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Kenyérbéllel töltött hal régi provance-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
cikkek