Borjúfejragu fűszermártással

Téte de veau en estouffade, condiments et aromates en ravigote

| Borjúfejragu receptek
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db konyhakész borjúfej
5 dl ecet
20 dkg liszt
10 dkg vöröshagyma
25 dkg póréhagyma
25 dkg zellergumó
25 dkg szárzeller
25 dkg sárgarépa
ízlés szerint szegfűszeg
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint tengeri só
ízlés szerint egész bors
A mártáshoz:
5 db keményre főzött tojás
½ csokor petrezselyemzöld
másfél dl szőlőmagolaj
1 teáskanál mustár
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A borjúfejet kicsontozzuk, konyhai fonallal összekötözzük, forrásban lévő vízbe tesszük, néhány percig előfőzzük. Kiemeljük a főzőléből, és friss, hideg vízbe tesszük a megtisztított zöldségekkel és a fűszerekkel együtt. Felforraljuk, kis lángon két és fél órán át főzzük. Közben többször leszedjük a habját.

2. Ekkor a lisztet összedolgozzuk az ecettel, és keverve a léhez adjuk. Kivesszük a zöldségeket és a borjúfejet, eltávolítjuk a konyhai fonalat, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, majd felaprítjuk a zöldségeket meg a húst is.

3. A mártáshoz a tojásokat keményre főzzük. Meghámozzuk, szitán átpasszírozzuk. Finomra vágjuk a kapribogyót, az ecetes uborkát és a petrezselymet. Jól kikeverjük az ecetet az olajjal meg a mustárral. Hozzáadjuk a kapribogyót, az uborkát, a petrezselymet és a tojást. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A sütőt 240 °C-ra előmelegítjük. A leveles tésztát vékonyan kinyújtjuk, tíz kis darabot vágunk ki belőle (egyben is hagyhatjuk). A húsdarabokat és a zöldséget tíz kisebb (egy nagyobb) tűzálló formába rétegezzük, lezárjuk a leveles tésztával. Megkenjük a tojássárgájával és a sütőben addig sütjük, amíg a tészta feljön, és aranysárga szint kap. Azonnal tálaljuk, a mártást külön tálkában adjuk hozzá.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Borjúfejragu fűszermártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1325 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Borjúfejragu fűszermártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
könyvek