Katalán krém

Créme catalane

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Katalán krém
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg nádcukor
5 dl tej
5 dl tejszín
3 evőkanál mandulatej
1 rúd fahéj
3 db bio, reszelt héja narancs
3 db bio, reszelt héja citrom

Elkészítés:

1. A tejet és tejszínt a fahéjjal, a narancs- meg a citromhéjjal edénybe tesszük, felhevítjük. Röviddel azelőtt, hogy felforrna, az edényt levesszük a tűzről.

2. A tojássárgáját a cukorral és mandulatejjel elektromos keverővel felverjük, hogy krémes állagú masszát kapjunk.

3. A tej-tejszín keveréket szitán keresztül lassan a tojássárgájához keverjük. A masszát vízfürdőben felhevítjük, közben folyamatosan verjük a habverővel, amíg a krém megkeményedik. A massza lehűtéséhez hideg vízfürdőben tovább verjük. Azonnal az előkészített mély tálakba töltjük, és hideg helyre állítjuk.

4. Tálalás előtt előmelegítjük a sütő grilljét. A nádcukrot egyenletesen elosztjuk a krémen és a grillrács alatt karamellizáljuk.

A creme brulee eredetileg spanyol, Katalóniából származó édesség olyannyira kedvelt Franciaországban is, hogy már szinte a sajátjuknak tekintik a franciák.
Katalán krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2756 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Katalán krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
könyvek