Tengeri angolna tintahallal ecetmártásban

Pavé de congre aux supions, beurre d'arretes parfumé au vinaigre

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tengeri angolna tintahallal ecetmártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 kisebb konyhakész tintahal
80 dkg filézett tengeri angolna
6 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint provence-i fűszerkeverék
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
2 dl ecet
25 dkg vaj
3 dl fehérbor
1 evőkanál paradicsompüré
ízlés szerint frissen őrölt bors
A ratatouille-hoz:
1 db apróra vágott padlizsán
2 db apróra vágott cukkini
½ db apróra vágott zöld húsú paprika
2 db apróra vágott paradicsom
½ db apróra vágott piros húsú paprika
1 fej apróra vágott vöröshagyma

Elkészítés:

1. A megtisztított, felaprított zöldségeket, nagyobb edényben, két evőkanál forró olajon 20 perc alatt megpároljuk, fűszerezzük. Az articsókaszívet egy evőkanál olajon kisütjük, melegen tartjuk.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az angolnát szálkátlanítjuk, feltekerjük, négy szeletre vágjuk, két evőkanál olajon megpirítjuk, majd a sütőben még 15 percig pároljuk. A tintahalat sózzuk, borsozzuk, a maradék olajon két percig sütjük.

3. A mártáshoz a vajat borssal, a fehérborral és paradicsompürével összeforraljuk. A cukrot kis edényben karamellizáljuk, felöntjük az ecettel, majd a boros vajhoz keverjük. A hallal és a zöldségekkel tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Tengeri angolna tintahallal ecetmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1433 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Tengeri angolna tintahallal ecetmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
recept beküldése