Sült durbincs hagymával és kolbászos mártással

Chapon roti aux oignons, petit jus aromatisé au chorizo

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült durbincs hagymával és kolbászos mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb fej karikára vágott vöröshagyma
10 dkg vaj
2 evőkanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
A díszítéshez:
ízlés szerint bazsalikomlevél
A pirításhoz:
szükség szerint zsír

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halat kifilézzük (gerincét félretesszük), négy részre osztjuk, és serpenyőben, a felforrósított olajon aranysárgára sütjük, majd a sütőben tíz percig még pároljuk. A serpenyőt a zsiradékkal félretesszük.

2. A halgerincet hideg vízbe áztatjuk, majd jól lecsepegtetjük, öt dkg forró vajban megpirítjuk. Megborsozzuk, felöntjük a húslevessel.

3. A kolbászból nyolc vékony szeletet félreteszünk, a többit apróra vágjuk, keveset ebből is félreteszünk, a maradékot a húsléhez adjuk. Röviden beforraljuk, szitán átszűrjük és felöntjük vele a serpenyőben lévő pecsenyelét. Hozzáadjuk a maradék vajat és kolbászkockákat.

4. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a zsírban megpirítjuk. A sült hagymát a tányérok közepére halmozzuk, megcsepegtetjük a kolbászos mártással. Rárendezzük a halszeleteket, két-két szelet kolbásszal és bazsalikomlevéllel díszítjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Borjúhúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt póréhagyma
1 szál darabolt szárzeller
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Sült durbincs hagymával és kolbászos mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1691 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Sült durbincs hagymával és kolbászos mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
könyvek