Sült ördöghal vargányával

Baudroie poélée aux cepes des Alberes

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült ördöghal vargányával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet 2 cm vastag ördöghal
80 dkg szeletelt vargánya
½ dl víz
10 dkg vaj
½ db citrom leve
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál olaj
1 fej szeletelt mogyoróhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A díszítéshez:
ízlés szerint turbolya

Elkészítés:

1. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd serpenyőben két evőkanál felforrósított olajon megpároljuk, sóval, borssal, a petrezselyemmel fűszerezzük, és melegen tartjuk.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halszeleteket hideg vízzel leöblítjük, szárazra dörzsöljük és a maradék, felforrósított olajban mindkét oldalukat megsütjük, ezután a sütőben további hat-nyolc percig pároljuk.

3. A citromlét felöntjük 50 ml vízzel, edénybe tesszük, megsózzuk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a vajat és jól összekeverjük. Minden tányérra egy-egy szelet halat teszünk, megöntözzük kevés vajas mártással, a vargányával körberakjuk, a turbolyával díszítve tálaljuk.

Sült ördöghal vargányával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1473 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Sült ördöghal vargányával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
twitter