Göngyölt kagyló és szardíniafilé friss zöldségekkel

Papillote de moules et filets de sardines aux légumes du soleil

| , Zöldséges szardínia receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Göngyölt kagyló és szardíniafilé friss zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 db szardínia
1 db csíkokra vágott zöld húsú paprika
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
1 kisebb csíkokra vágott cukkini
1 kisebb csíkokra vágott padlizsán
100 dkg főtt fekete kagyló
1 kisebb fej csíkokra vágott vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
20 dkg kimagozott fekete olajbogyó
½ csokor finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szardíniát kifilézzük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk.

2. Az olívaolajat nagyobb edényben felforrósítjuk. A zöldségeket megpároljuk benne. Sózzuk, borsozzuk, és egy tányéron félretesszük.

3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb sütőpapírt négy, 50 x 25 cm-es darabra vágunk, olívaolajjal beecseteljük.

4. Mindegyik papírdarab egyik felének közepére negyed-negyed részt helyezünk a zöldségekből, a kagylóhúsból, nyolc szardíniafilével és néhány szem olajbogyóval. Megcsepegtetjük olívaolajjal, megszórjuk petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk.

5. A papír érintetlen felét ráhajtjuk a töltelékre, a széleit szorosan összehajtogatjuk. A göngyölegeket a sütő középső rácsán addig forrósítjuk, amíg a papír felfúvódik. Azonnal tálaljuk.

Göngyölt kagyló és szardíniafilé friss zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1635 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Göngyölt kagyló és szardíniafilé friss zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
könyvek