Vegyes zöldség kagylóval es véres hurkával

Ollada de petits legumes aux moules et boudin noir

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegyes zöldség kagylóval es véres hurkával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb apróra vágott burgonya
1 kisebb apróra vágott cukkini
1 szál apróra vágott sárgarépa
10 dkg apróra vágott zöldbab
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 fej apróra vágott articsóka
12 nagy főtt fekete kagyló
12 szelet vékony szelet véres hurka
1 db paradicsom
5 dkg kockára vágott szalonna
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldségeket - a paradicsom kivételével - megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és külön-külön, nem túl sós forrásban lévő vízben megpároljuk. Az enyhén avas szalonnából a sót vízben kiáztatjuk, majd apró kockára vágjuk.

2. Nagyobb fazékban a zöldséglevest öt percig forraljuk, ezután 15 percig állni hagyjuk, ha kell, ízesítjük. Majd az előfőzött zöldségeket, a kagylóhúst és a hurkaszeleteket felmelegítjük benne.

3. Négy levesestányéron egyenlő arányban elrendezzük a zöldségeket, a kagylókat, három-három szelet véres hurkát és kevés kockára vágott paradicsomot adunk hozzá. Végül felöntjük a forró levessel, és azonnal tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Vegyes zöldség kagylóval es véres hurkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1915 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Vegyes zöldség kagylóval es véres hurkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
most van szezonja