Gazpacho osztrigával

Gaspacho aux huitres

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Gazpacho osztrigával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db hámozott, kockára vágott paradicsom
16 db osztriga
1 evőkanál olaj
1 dl uborkalé
1 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 dl olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A díszítéshez:
ízlés szerint friss zöldfűszer

Elkészítés:

1. A paprikát felforrósított sütő rácsára helyezzük, és addig sütjük, amíg a bőre megsötétedik, majd lehúzzuk a héjat, a szárát, magjait eltávolítjuk, az egy evőkanál olajon megsütjük.

Hűvös helyre tesszük.

2. A paradicsomok héját lehúzzuk, húsát kimagozzuk, kis kockára vágjuk.

3. Az összes többi hozzávalót - az osztriga kivételével - botmixerrel péppé zúzzuk, fokozatosan bele­öntjük az olívaolajat, amíg majonézszerű lesz.

4. Kinyitjuk az osztrigákat, kiöntjük a levüket és a kagyló húsát két deci vízben, rövid ideig kis lángon főzzük. Leszűrjük.

5. Négy osztrigát, fél paprikát és paradicsomkockákat rendezünk egy-egy tányér közepébe, meglocsoljuk a gazpachóval, és friss zöld fűszerekkel díszítve tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Gazpacho osztrigával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 807 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Gazpacho osztrigával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
twitter