Tengerihal-leves

Soupe de poissons de roche

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tengerihal-leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
400 dkg hal
2 és fél dl száraz fehérbor
45 dl víz
1 evőkanál vaj
6 szelet kenyér
4 szál apróra vágott póréhagyma
2 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
2 szál apróra vágott sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj
8 db kockára vágott paradicsom
6 gerezd zúzott fokhagyma
½ csokor finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál paradicsompüré
1 csokor bouquet garni

Elkészítés:

1. A pórét, a hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olívaolajat nagy fazékban felforrósítjuk, a zöldségeket megpároljuk benne. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. Négy gerezd megtisztított, összezúzott fokhagymával együtt a többi zöldséghez tesszük. Kis lángon 15 percig pároljuk.

2. A halakat (pl. pókhal, nagy morgóhal, szélhajtó küsz, tengeri angolna) kibelezzük, alaposan átöblítjük. Beletesszük a petrezselymet és a paradicsompürét a fazékba, jól összekeverjük. A halat a zöldségekre tesszük, négy és fél liter vízzel és a fehérborral felöntjük, hozzáadjuk a zöldfűszereket, 20 percig forraljuk.

3. A kész levest pürésítjük, ezután nem túl finom lyukú szitán átpasszírozzuk. Melegen tartjuk. A kenyereket bedörzsöljük a maradék, megtisztított fokhagymával, kis kockára vágjuk, serpenyőben, a felforrósított vajban megpirítjuk. Vagy a levesben, vagy külön tálkában mellé azonnal tálaljuk. Kis tálkában kínáljuk hozzá a rouille-t.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Erős paprikaszósz

Erős paprikaszósz
2 db érett piros húsú paprika
2 dl olívaolaj
1 nagyobb burgonya
5 gerezd fokhagyma
0.1 dkg sáfrány
1 teáskanál tengeri só

1. A burgonyát héjában megfőzzük. A paprikákat forró sütőben addig sütjük, amíg a bőre megbarnul. Ekkor lehúzzuk a héját, a paprikát kimagozzuk.

2. Mozsárban szétzúzzuk a megtisztított fokhagymával, chilipaprikával, a sáfránnyal és a sóval.

3. Mindezt a meghámozott burgonyával sűrű krémmé keverjük.

4. Cseppenként hozzáadjuk az olívaolajat, és addig keverjük, amíg a szósz sűrű, pépes állagú lesz.

Tengerihal-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1956 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Tengerihal-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
recept beküldése