Kagyló tengerész módra
Moules marinieres



Elkészítés:
1. A kagylókat gondosan megtisztítjuk, a kagylóselymet eltávolítjuk róluk. A nyitott kagylókat, amelyek nyomásra nem záródnak be eldobjuk.
2. A vaj felét megfelelő nagyságú fazékban felhevítjük, és üvegesre pároljuk benne a megtisztított, finomra vágott hagymát. A petrezselyem felét, a kakukkfűszálat és a fél babérlevelet hozzáadjuk, majd felöntjük az ecettel és a borral.
3. A megtisztított kagylókat a fazékba tesszük, gyorsan felforraljuk. Amikor a kagylók kinyíltak, aminek pár percen belül be kell következnie, kiemeljük a főzőléből és a tálalóedényekbe töltjük.
4. A kagyló levét összekeverjük a maradék vajjal, és besűrítjük a vízben feloldott étkezési keményítővel. A mártást a kagylóra öntjük, megszórjuk a maradék petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.