Kagyló tengerész módra

Moules marinieres

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagyló tengerész módra
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl fehérbor
200 dkg friss fekete kagyló
1 teáskanál étkezési keményítő
10 dkg vaj
2 nagyobb fej finomra vágott mogyoróhagyma
4 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 szál kakukkfű
½ db babérlevél
1 evőkanál borecet

Elkészítés:

1. A kagylókat gondosan megtisztítjuk, a kagylóselymet eltávolítjuk róluk. A nyitott kagylókat, amelyek nyomásra nem záródnak be eldobjuk.

2. A vaj felét megfelelő nagyságú fazékban felhevítjük, és üvegesre pároljuk benne a megtisztított, finomra vágott hagymát. A petrezselyem felét, a kakukkfűszálat és a fél babérlevelet hozzáadjuk, majd felöntjük az ecettel és a borral.

3. A megtisztított kagylókat a fazékba tesszük, gyorsan felforraljuk. Amikor a kagylók kinyíltak, aminek pár percen belül be kell következnie, kiemeljük a főzőléből és a tálalóedényekbe töltjük.

4. A kagyló levét összekeverjük a maradék vajjal, és besűrítjük a vízben feloldott étkezési keményítővel. A mártást a kagylóra öntjük, megszórjuk a maradék petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Kagyló tengerész módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1619 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Kagyló tengerész módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
bevásárlólista