Cseresznyés tejespite

Clafoutis

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cseresznyés tejespite
Eljárások: kikeverés, sütés, szitálás
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 ¾ dl tej
137 és fél dkg fekete cseresznye
41 és ¼ dkg liszt
2 ¾ evőkanál vaj
13 ¾ db tojás
20 ⅔ dkg kristálycukor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük és megszabadítjuk a szárától. Az igazi clafoutis-hoz nem kell kimagozni. Egy felfújtas formát megkenünk vajjal, beletesszük a cseresznyét.

2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, öt dkg cukrot, csipetnyi sót és kevés langyos tejet, jól összevegyítjük. Ezután állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a maradék tejet és palacsintatésztává összedolgozzuk.

3. A masszát ráöntjük a cseresznyére. A formát betoljuk az előmelegített sütőbe és a tésztát 30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, azonnal megszórjuk a maradék cukorral; még melegen tálaljuk.

A clafoutis (cseresznyés tejespite) Limousinból származik, és elsősorban a Francia-középhegységben meg a környékén vannak hívei. A hagyományos változatban magos cseresznye kerül bele, és néhány háziasszony egy kupica cseresznyepálinkát, armanagcot vagy rumot is ad hozzá. Barackból is készíthető, de akkor több cukrot kell beletenni.
Cseresznyés tejespite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2236 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Cseresznyés tejespite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
lexikon