Kalácskoszorú

Fouace, Fougasse

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Kalácskoszorú
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg vaj
2 db tojás
2 evőkanál narancslikőr
1 dl langyos víz
másfél dkg élesztő
25 dkg liszt
1 teáskanál
7 és fél dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. Előző este az élesztőből, egy dl langyos vízből és öt dkg lisztből kovászt készítünk, letakarva 60 percen át kelesztjük. Ezután rászitáljuk a maradék lisztet, hozzáadjuk a felvert tojásokat, és a masszát 10 percig erőteljesen gyúrjuk.

2. Ezután belekeverjük a sót, a cukrot és a narancslikőrt. Végül óvatosan beledolgozzuk a puha vajat, hogy homogén tésztát kapjunk, amit azután letakarunk, és 180 percen keresztül kelesztünk.

3. Ekkor ismét átgyúrjuk a tésztát, és letakarva éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

4. A következő reggelen a sütőt 225 °C-ra előmelegítjük, a tésztából egyenletes koszorút formálunk, és aranybarna színűre sütjük (kb. 40 perc).

Ezt a fouace változatot házi használatra cukrozott gyümölcshéjjal és mazsolával még finomítani lehet.
A fouace vagy fougasse számtalan variációban ismert, de csak a laguiole-it díszítik apró csigácskák, annyi, ahányszor fél kilóból áll a lepény.
A fouace-t nem csupán reggelire és vacsorára eszik, hanem szívesen tálalják tejszínes desszertekhez, fagylalthoz vagy gyümölcsök mellé, esetleg aperitifként is.
Kalácskoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1697 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Kalácskoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
vegetáriánus ételek