La Truffade

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
La Truffade
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg vékonyra szeletelt burgonya
40 dkg friss cantal sajt
10 dkg zsíros, csíkokra vágott szalonna
1 evőkanál olaj
5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát csíkokra metéljük.

Egy vasserpenyőben megforrósított olajon a szalonnát kiolvasztjuk és megpirítjuk benne a héjas fokhagymagerezdeket.

2. A tepertőt és a fokhagymát kivesszük a serpenyőből, beletesszük a burgonyaszeleteket és megsózzuk.

3. Kis lángon 20-30 percig sütjük anélkül, hogy a burgonya színe megváltozna, ezért állandóan forgatjuk.

4. Közben keskeny darabokra vágjuk a friss sajtot. Ha megpuhult a burgonya, elosztjuk rajta a sajtot, és együtt mindaddig forgatjuk, amíg a sajt elolvad.

5. Ezután áttörjük a burgonyát és újból összekeverjük a masszát, amíg egyenletes és nyúlós lesz. Ekkor van kész az étel.

La Truffade
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 960 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
La Truffade
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
vegetáriánus ételek