Almás palacsintatorta

Gateau de crépes aux pommes

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almás palacsintatorta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db hámozott, vékonyra szeletelt alma
2 evőkanál gesztenyeméz
10 dkg vaj
10 dkg olvasztott vaj
4 db tojás
5 dl tej
10 dkg liszt

Elkészítés:

1. A palacsintákhoz a lisztből, a tejből, a tojásokból és az olvasztott vajból sima tésztát keverünk, lefedve 30 percig pihentetjük.

2. Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Serpenyőben felolvasztunk öt deka vajat, az almát és cukrot karamellizáljuk benne.

3. A tésztából a maradék vajon palacsintákat sütünk. Váltakozva palacsinta és alma rétegeket rakunk egymásra. Palacsintával fejezzük be. Felmelegítjük a mézet és ráöntjük.

Almás palacsintatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1891 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Almás palacsintatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
vegetáriánus ételek