Brocciuval töltött ravioli
Raviolis au brocciu



Elkészítés:
1. A mángoldleveleket (a spenótot) megtisztítjuk, megmossuk, és 10 dekát forrásban lévő sós vízben kb. 8 percig blansírozzunk. Lecsepegtetjük, (a spenótot kinyomkodjuk), összevagdaljuk.
2. A lisztet tálba öntjük, a közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a zöldséget. 5 tojást, sót, borsot és az olívaolajat, majd rugalmas tésztává gyúrjuk. Nedves konyharuhával letakarjuk és a hűtőszekrényben egy órán át pihentetjük. Közben összevágjuk a maradék mángoldot.
3. A sajtot lecsepegtetjük, 2 tojással összekeverjük, sózzuk. borsozzuk. A tésztát négy részre osztjuk, belisztezett munkafelületen vékonyan kinyújtjuk. Kerek lapokat szúrunk ki belőlük (tetszés szerinti átmérővel).
4. A töltelékből valamennyit egy tésztalapra teszünk, lefedjük egy másik lappal és a széleit jó szorosan összenyomjuk. Lisztezett sütőlemezen pihentetjük. Pezsegve forró, sós vízben kb. 10 percig (a mérettől függően) főzzük. Merőkanállal kiszedjük, jól lecsepegtetjük. Megszórjuk a juhsajttal és a paradicsomszósszal tálaljuk.
Paradicsommártás

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd a héját lehúzzuk. A húsát villával szétnyomjuk, jól lecsepegtetjük.
2. Azután olívaolajjal és a zsályalevelekkel együtt serpenyőbe tesszük, 10-15 percig lassan forraljuk.
3. Az edényt levesszük a tűzről, kidobjuk a zsályát, belekeverjük a balzsamecetet, sóval ízesítjük.
Ezt az egyszerű mártást egy darabka vajjal és reszelt parmezán sajttal tésztaételekhez kínáljuk.