Brocciuval töltött ravioli

Raviolis au brocciu

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg brocciu sajt
vagy
20 dkg spenót
60 dkg liszt
7 db tojás
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg frissen reszelt juhsajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mángoldleveleket (a spenótot) megtisztítjuk, megmossuk, és 10 dekát forrásban lévő sós vízben kb. 8 percig blansírozzunk. Lecsepegtetjük, (a spenótot kinyomkodjuk), összevagdaljuk.

2. A lisztet tálba öntjük, a közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a zöldséget. 5 tojást, sót, borsot és az olívaolajat, majd rugalmas tésztává gyúrjuk. Nedves konyharuhával letakarjuk és a hűtőszekrényben egy órán át pihentetjük. Közben összevágjuk a maradék mángoldot.

3. A sajtot lecsepegtetjük, 2 tojással összekeverjük, sózzuk. borsozzuk. A tésztát négy részre osztjuk, belisztezett munkafelületen vékonyan kinyújtjuk. Kerek lapokat szúrunk ki belőlük (tetszés szerinti átmérővel).

4. A töltelékből valamennyit egy tésztalapra teszünk, lefedjük egy másik lappal és a széleit jó szorosan összenyomjuk. Lisztezett sütőlemezen pihentetjük. Pezsegve forró, sós vízben kb. 10 percig (a mérettől függően) főzzük. Merőkanállal kiszedjük, jól lecsepegtetjük. Megszórjuk a juhsajttal és a paradicsomszósszal tálaljuk.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
6 db érett paradicsom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 szál zsályalevél
1 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint vaj
ízlés szerint reszelt parmezán sajt
ízlés szerint

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd a héját lehúzzuk. A húsát villával szétnyomjuk, jól lecsepegtetjük.

2. Azután olívaolajjal és a zsályalevelekkel együtt serpenyőbe tesszük, 10-15 percig lassan forraljuk.

3. Az edényt levesszük a tűzről, kidobjuk a zsályát, belekeverjük a balzsamecetet, sóval ízesítjük.

Ezt az egyszerű mártást egy darabka vajjal és reszelt parmezán sajttal tésztaételekhez kínáljuk.

Brocciuval töltött ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1551 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Brocciuval töltött ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
most van szezonja