Gesztenyés pástétom

Terrine á la chátaigne

Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg tisztított gesztenye
100 dkg bárányborda
100 dkg borjúcsont
30 dkg marhahús
30 dkg sertéshús
20 dkg borjúhús
20 dkg borjúmáj
30 dl víz
6 nagyobb fej karikára vágott vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
4 szál kakukkfű
30 dkg fehér, szikkadt kenyérbél
8 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előző nap a hagymákat meghámozzuk, karikára vágjuk, és nagyobb edényben, a felforrósított olajon a báránybordával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott borjúcsontot és a fűszernövényeket, felöntjük három liter vízzel. Kis lángon három órán keresztül főzzük, majd beforraljuk, hogy egy liter alaplé maradjon. Leszűrjük, egy éjszakán át pihentetjük, másnap leszedjük a zsírját.

2. A húsokat és a májat megdaráljuk, jól összekeverjük. Az alaplé felét felforrósítjuk, beleáztatjuk a kenyérbelet, majd a meghámozott fokhagymával együtt péppé zúzzuk. A húshoz keverjük a fügepálinkával együtt, fűszerezzük.

3. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. A gesztenyét és a húsmasszát rétegesen tűzálló formába rakjuk, és vízzel töltött tepsibe állítjuk. A pástétomot a sütőben, a vízfürdőben két órán át pároljuk. Felforrósítjuk a maradék alaplevet és a meleg pástétomra öntjük. Mielőtt felvágjuk, kb. fél napra hideg helyre állítjuk.

Gesztenyés pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1667 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Gesztenyés pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
vegetáriánus ételek