Tintahalsaláta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tintahalsaláta
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl víz
½ nagyobb 100 dkg-os, konyhakész tintahal
2 szál szárított édesköményzöld
½ kisebb szál póréhagyma
½ szál sárgarépa
1 szelet bio citrom
1 és ¼ dl fehérbor
ízlés szerint csíkokra vágott paprika
vagy
ízlés szerint grillezett halfilé
vagy
ízlés szerint vegyes saláta
ízlés szerint tengeri só
ízlés szerint bors
A vinaigrette mártáshoz:
1 evőkanál vörösborecet
másfél evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Kuktaedénybe öntünk másfél liter vizet, hozzáadjuk a bort, a citromot, a feldarabolt sárgarépát, pórét, a babérlevelet, az édesköményt. Kb. 15 percig forraljuk, majd beletesszük a tintahalat, lezárjuk a kuktát és 30 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni.

2. Kivesszük a tintahalat, lehúzzuk a bőrét, és a húsát apró darabokra vágjuk. Vinaigrette-mártást keverünk az olajból és az ecetből, sóval, borssal fűszerezzük. A tintahal húsát ízlés szerinti vegyessaláta ágyra rendezzük, leöntjük a vinaigrette-mártással. Grillezett halfilével is gazdagíthatjuk, vagy csíkokra vágott. grillezett piros húsú paprikával díszíthetjük.

Tintahalsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1904 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Tintahalsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
facebook