Apróhalból készült leves

Aziminu de bianchetti

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Apróhalból készült leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db apróra vágott mángoldlevél
1 db hámozott, kockára vágott paradicsom
2 db csíkokra vágott burgonya
50 dkg konyhakész apróhal
10 dl víz
1 fej finomra vágva vöröshagyma
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
igény szerint vékony szeletre vágott, pirított fehérkenyér
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mángoldlevelek középső vastag erét eltávolítjuk, a zöldjét apróra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát kimagozzuk, kockára vágjuk.

2. A burgonyát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. Nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat.

3. Megpároljuk benne először a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a mángoldot, a paradicsomot, a burgonyát és az apróhal (bianchetti) egyharmadát. Jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük egy liter vízzel.

4. Kis lángon, kb. 20 percig forraljuk. Amikor a burgonya megpuhult, beletesszük a maradék halat és további egy percig forraljuk.

5. A pirított kenyeret mélytányérba tesszük, és ráöntjük a levest.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Apróhalból készült leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Apróhalból készült leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
vegetáriánus ételek