Apróhalból készült leves
Aziminu de bianchetti



Elkészítés:
1. A mángoldlevelek középső vastag erét eltávolítjuk, a zöldjét apróra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát kimagozzuk, kockára vágjuk.
2. A burgonyát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. Nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat.
3. Megpároljuk benne először a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a mángoldot, a paradicsomot, a burgonyát és az apróhal (bianchetti) egyharmadát. Jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük egy liter vízzel.
4. Kis lángon, kb. 20 percig forraljuk. Amikor a burgonya megpuhult, beletesszük a maradék halat és további egy percig forraljuk.
5. A pirított kenyeret mélytányérba tesszük, és ráöntjük a levest.