Brocciu sajttal töltött szardínia

Sardines farcies au brocciu

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Brocciu sajttal töltött szardínia
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg brocciu sajt
12 db szardínia
3 db tojás
25 dkg sajt
1 csokor friss, apróra vágott menta
1 evőkanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A friss halakat kibelezzük, a szálkákat eltávolítjuk, a halhúst megmossuk, leszárítjuk és bőrös oldalukkal lefelé olajjal jól kikent sütőformába fektetjük.

2. A mentát apróra vagdaljuk. A sajtot, a tojást és a mentát jól összekeverjük, sózzuk és borsozzuk. A masszát a halakra kenjük, és felforrósított grillben kb. hét perc alatt átsütjük. Forró paradicsomszósszal tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Az oltóval készült édes alvasztású sajtok elkészítése után visszamaradt friss savót fölmelegítjük 90-95°C-ra, majd citromsavat teszünk bele. Hirtelen két részre bomlik a savó, egy víz tisztaságú, enyhén sárgászöld szérumra és egy fehér savófehérje tömegre. Ha a savós fehérjét fogyasztjuk, azt zsendicének nevezzük, ha a lecsöpögtetett savófehérjét, akkor már savósajtról, vagy ordáról beszélünk. Különlegesnek nevezhető még a korzikai kecsketejből készült brocciu, aki arra jár érdemes megkóstolni.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
6 db érett paradicsom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 szál zsályalevél
1 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint vaj
ízlés szerint reszelt parmezán sajt
ízlés szerint

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd a héját lehúzzuk. A húsát villával szétnyomjuk, jól lecsepegtetjük.

2. Azután olívaolajjal és a zsályalevelekkel együtt serpenyőbe tesszük, 10-15 percig lassan forraljuk.

3. Az edényt levesszük a tűzről, kidobjuk a zsályát, belekeverjük a balzsamecetet, sóval ízesítjük.

Ezt az egyszerű mártást egy darabka vajjal és reszelt parmezán sajttal tésztaételekhez kínáljuk.

Brocciu sajttal töltött szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1393 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Brocciu sajttal töltött szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
google+