Jéghideg nugát gesztenyemézzel

Nougat glacé au miel de chátaignier

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Jéghideg nugát gesztenyemézzel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg apróra vágott mandula
12 db habosra vert tojássárgája
15 dkg gesztenyeméz
4 evőkanál víz
7 és fél dl tejszín
igény szerint napraforgóolaj

Elkészítés:

1. Először a cukros mandulát készítjük el, ehhez három evőkanálnyi vízzel tíz dkg cukrot felforrósítunk, addig kevergetjük, amíg világos karamellszínt kap. Összekeverjük a felaprított mandulával és együtt egy percig hevítjük, majd beolajozott sütőlemezre öntjük, egyenletesen elsimítjuk és hagyjuk megkeményedni.

2. A tojássárgáját habosra verjük. A mézet, a maradék cukrot egy evőkanálnyi vízzel felforrósítjuk, de ekkor nem keverjük, majd folyamatos keverés mellett a tojássárgájához keverjük, hűlni hagyjuk.

3. Apróra vágjuk a cukros mandulát, a tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan az összes hozzávalót fakanállal hozzávegyítjük. Egy nagy tálat vagy adagnyi formákat kibélelünk frissentartó fóliával, megtöltjük a nugátkrémmel, és a mélyhűtőbe tesszük, ahol kb. öt óra alatt megkeményedik.

Jéghideg nugát gesztenyemézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 931 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Jéghideg nugát gesztenyemézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
most van szezonja