Gesztenyekrém mandarinszorbettel

Flan de marrons de Collobrieres et son sorbet mandarine de Nice

| , Gesztenyepuding receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gesztenyekrém mandarinszorbettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg mandarin leve
1 dl tejszín
½ rúd vanília
3 dkg kakaókrém
másfél dl forró víz
¼ dl rum
vagy
¼ dl whisky

Elkészítés:

1. A szorbethez másfél deci vizet felforralunk 20 dkg cukorral. Négy órán át állni hagyjuk, majd beleöntjük a mandarinlevet és többszöri keverés mellett hagyjuk besűrűsödni.

2. A tortához a tojássárgáját és a maradék cukrot keverőtálban habosra verjük. A tejszínt kis edénybe öntjük, beletesszük a vaníliapépet, felmelegítjük, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaó- és gesztenyekrémet, a whiskyt (rumot), majd az egészet a tojásmasszához vegyítjük.

3. A sütőt 100 °C-ra előmelegítjük. A masszát adagnyi formákba töltjük és a sütőben 40 percig sütjük Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tányérokra bontjuk, egy-két gombóc mandarinszorbetet adunk hozzá. Ízlés szerint lehet kandírozott gesztenyével is díszíteni.

Kakaókrém

Kakaókrém
4 dkg kakaó
7 dkg liszt
5 dl tej

1. A tejet felforraljuk, majd langyosra hűtjük.

2. A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és tovább keverjük, amíg sima és csomómentes lesz.

3. Apránként felengedjük a langyos tejjel.

4. Lassú tűzön állandóan kevergetve besűrítjük. Ezt a műveletet elvégezhetjük gőz fölött is.

Kihűtjük az elkészült krémet, közben időnként megkeverjük hogy ne bőrösödjön meg a teteje.

Használhatjuk torták, sütemények töltéséhez, de tejszínhabbal, gyümölcsökkel gyors poharas desszertként is tálalhatjuk.

Gesztenyekrém mandarinszorbettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1626 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Gesztenyekrém mandarinszorbettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
vegetáriánus ételek