Indonéz tavaszi tekercs

Adag: 4-6 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg vékonyra szeletelt kínai kel
25 dkg tisztított garnélarák
1 evőkanál mogyoróolaj
2 teáskanál kukoricaliszt
1 evőkanál édes chiliszósz
4 szál karikára vágott újhagyma
8 db finomra vágott vízigesztenye
1 db reszelt sárgarépa
1 evőkanál rizsbor
1 evőkanál osztrigaszósz
1 evőkanál világos szójaszósz
2 teáskanál reszelt, friss gyömbér
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
4 db szárított shiitake gomba
vagy
8 dkg száraz rizstészta
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A gombát leforrázzuk, és 20 percig ázni hagyjuk. Lecsepegtetjük, és kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. A fás szárát eldobjuk, a fejét vékonyan felszeleteljük. Közben a tésztát

6-7 percre forrásban lévő vízbe áztatjuk, vagy amíg átlátszó és fehér lesz. Lecsepegtetjük, és 5 cm hosszú darabokra vágjuk.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és újabb 3 percig sütjük, keverés közben a csomókat szétnyomkodjuk. Beledobjuk a garnélát, és kb. 1 perc alatt rózsaszínűre pirítjuk. A kukoricaliszt és a tésztalap kivételével hozzákeverjük a többi hozzávalót is, és 2 perc alatt az egészet jól összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

3. A kukoricalisztet 2 evőkanál vízzel egy kis tálban sima péppé keverjük.

4. A tésztalapokat egy nedves konyharuha alatt egymásra halmozzuk. A tekercseket egymás után elkészítjük, a tésztalapot, az egyik sarkát magunk felé fordítva, a munkafelületre tesszük, ujjunkkal a széleit kissé benedvesítjük a kukoricapéppel (1. kép). Mindegyik tésztalap közepére 2 evőkanálnyi tölteléket halmozunk. A széleket bekenjük kukoricapéppel, a lapokat szorosan felgöngyöljük (2. kép), közben a széleket visszatömködjük, majd egy kis kukoricapéppel lezárjuk. A megtöltött tekercseket is nedves konyharuha alatt tartjuk.

5. A wokot egyharmadáig megtöltjük olajjal, felforrósítjuk 180 °C-ra, vagy megvárjuk, amíg egy beledobott kenyérkocka 15 másodperc alatt megpirul benne. A tavaszi tekercseket 2-3 darabos adagokban kisütjük - adagonként 2 percig úgy, hogy közben megforgatjuk őket, így egyenletesen pirulnak. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük. Világos szójaszósszal vagy kedvenc mártogatónkkal tálaljuk.

Indonéz tavaszi tekercs Indonéz tavaszi tekercs
Indonéz tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3309 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Indonéz tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
facebook