Kis tintahalak egészben, rákraguval

Chipirons entiers poélés et marmelade de crabe

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kis tintahalak egészben, rákraguval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 kisebb egész tintahal
25 dkg tintahal
40 dkg rákhús
30 dkg vargánya
4 db spenót
2 gerezd fokhagyma
1 csipet chilipaprika
5 evőkanál olívaolaj
35 dkg vöröshagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
igény szerint tintahaltinta
A vinaigrette-hez:
½ db citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
másfél evőkanál almaecet

Elkészítés:

1. A hagymát meghámozzuk, lereszeljük, nagyobb edényben, egy evőkanál forró olajon megpároljuk. A tintahalhúst apróra vágjuk, a chilipaprikával, sóval, borssal együtt a hagymához adjuk, 20 percig pároljuk. A fokhagymát meghámozzuk, a petrezselyemmel együtt finomra vágjuk.

2. A vargányát felaprítjuk. Az egészet összekeverjük a tintahalkockákkal és a rákhússal.

3. Az almaecetből, az olívaolajból, a citromlével, sóval, borssal öntetet keverünk.

4. A 16 kis tintahal minden oldalát a maradék olajon aranysárgára pirítjuk, majd felöntjük az öntettel. A rákragut egyforma adagokban előmelegített tányérokra rendezzük, mindegyikre ráhelyezünk 4-4 sült tintahalat, leöntjük a raguval, spenótlevéllel és tintahaltinta-sugárral díszítjük.

Kis tintahalak egészben, rákraguval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2137 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Kis tintahalak egészben, rákraguval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
recept beküldése